The Curve

Back to projects
  • David Butler Photography & Slough Urban Renewal

    Image (c) David Butler Photography & Slough Urban Renewal

  • Image (c) David Butler Photography & Slough Urban Renewal

  • Image (c) David Butler Photography & Slough Urban Renewal

  • Image (c) David Butler Photography & Slough Urban Renewal

  • Image (c) David Butler Photography & Slough Urban Renewal

  • Location
    Slough, UK
  • Client
    Morgan Sindall
  • Construction Value
    £16.5m

Project Description

The Curve is a new civic and cultural building located in the centre of Slough. It combines a library, adult learning, local museum, marriage registrars’ services, exhibition and performance spaces. The building is a significant part of the ongoing redevelopment of Slough and improvement of the public realm.

Design Fire Consultants was appointed by Morgan Sindall to develop the fire strategy for The Curve from early concept through to the building completion. A primary challenge of the strategy included the assessment and mitigation of heat radiation from the complex multi-direction curved façade, to the adjacent historic St Ethelbert’s Church, demonstrating the prevention of fire spread.