St. Christopher’s the Hall School

  • Location
    Kent, UK
  • Client
    St. Christopher's the Hall School
  • Construction Value
    £1.2m

Project Description

DFC provided the fire strategy for a two-storey, 8 classroom extension to the existing St. Christopher’s the Hall School in Beckenham, Kent. Working alongside RALA Architects, the fire strategy enabled the extension to include an open floor connection between Ground Floor and First Floor, with occupants escaping within 4.5m of the void edge immediately outside the classroom doors. Fire dynamics and smoke control calculations demonstrated an appropriate level of safety for the First Floor classroom occupants. Due to site constraints associated with the existing building, DFC produced an evacuation plan in conjunction with the school to enable a managed evacuation to assist non-ambulant users to negotiate stepped access between the existing school and the new wing.